2009-05-08 16:21:07• hírek • Parajdi Andrea

Esély és szabadság a fiataloknak

Kovács Péter, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje hathetes Erdélyi körútja során két napot is Szatmár megyében tölt. Legelőször szerdán érkezett hozzánk a kampánykaraván, majd pénteken ismét Szatmár megyében állomásozott.

Az RMDSZ fiatal képviselőjelöltje Kovács Péter, a Magyar Összefogás listáján szintén EP-képviselőként induló Szatmár megyei jelöltekkel Kovács Mátéval, Kereskényi Gáborral és Gaman Mihállyal közösen tartott sajtótájékoztatót a Coposu sétányon.

A Magyar Összefogás listáján az ötödik helyen szereplő, a MIÉRT által támogatott fiatal képviselőjelölt Kovács Péter beszédében elsőként is azt hangsúlyozta, amit a Magyar Összefogás Listája célként tűzött ki. Elmondása szerint, legfontosabb a kisebbség védelme és számukra egy európai szintű standard megteremtése, amelyhez a magyar nyelv hivatalossá tétele is hozzátartozik.

-Ha visszatekintünk azokba az időkbe, amikor még egyáltalán nem lehetett használni az anyanyelvünket, és összehasonlítjuk a jelenlegi állapotokkal, akkor beláthatjuk nem tévhit bízni abban, hogy a magyar nyelv egyszer valóban hivatalos lehet Romániában - mondta bizakodóan Kovács Péter képviselőjelölt. Beszédében azt is kiemelte azért van nagy szükség a magyar képviseletre az Európai Parlamentben, hiszen csak így lehet hiteles képet nyújtani az erdélyi magyarok helyzetéről.

„Ne higgye mindenki azt, hogy mennyire jó nekünk itt Romániában, hanem jusson el a mi érdekünk is az unió parlamentjébe"- mondta, majd azt is hozzátette: olyan célkitűzéssel szeretne az RMDSZ bejutni a parlamentbe, hogy a jövőben az erdélyi magyarok számára is minél több uniós pénzt tudjon lekérni.

Kovács Pétert az ifjúság jelöltjeként is emlegethetnénk ugyanis kötelességének tartja, hogy a fiatalok helyzetét segítse. „Azt szeretnénk, ha az Európai Unió esélyt és szabadságot jelentene a fiatal magyar generáció számára, korlátok nélkül" - fejtette ki Kovács.

Kereskényi Gábor, a Magyar Összefogás listáján induló Szatmár megyei jelölt örvendetes tényként emlegette azt, hogy végre mindenki beismerte a magyaroknak egy közös képviseletre van szükségük, hiszen csak így lehet eredményeket elérni.

Kovács Máté, szintén a Magyar Összefogás listáján szerepel, aki kiemelte: a Szatmár megyei jelöltek nem kergetnek olyan illúziókat, hogy sikerül bejutniuk a parlamentbe, azonban már az is megtiszteltetés számukra, hogy segíthetnek a munkájukkal megnövelni a magyar képviselet mandátumainak számát.

A sajtótájékoztatót követően Kovács Péter a piacokon és az utcákon beszélgetett a választókkal, majd Óváriba, Halmiba és Kökényesdre is ellátogatott. A karaván Szatmár megyei útja péntek este Szatmárnémetiben a MusiC'at Pubban egy stand-up-comedyvel zárul.

Kovács Péter, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje hathetes Erdélyi körútja során két napot is Szatmár megyében tölt.

A fiatal képviselőjelölt a helyiekkel is közvetlenül beszélgetett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: